نکات مهم برای بهبود عکاسی منظره در ساعت طلایی

احتمالا شنیده اید که می گویند ساعت طلایی با اختلاف بهترین زمان برای عکاسی از مناظر است. ما در طول این زمان رنگ های فراوان و نور و فضای چشمگیری داریم. بیایید از اینجا شروع کنیم که اصلا ساعت طلایی چیست. مدت زمانی بعد از طلوع آفتاب و قبل از غروب آفتاب می باشد که در آن نور رنگی تر و اشباع تر است، و تقریبا همیشه به نفع هر عکاس منظره ای خواهد بود. سوال این است که چگونه؟ در این آموزش من پنج نکته مورد علاقه ام برای بهبود چشمگیر عکاسی در ساعت طلایی را با شما به اشتراک می گذارم! بیایید شروع کنیم.

به دنبال سوژه هایی بگردید که از کنار یا از پشت روشن شده باشند

 

حتی وقتی که در ساعت طلایی عکس می گیرید، نور روی سوژه شما باید دراماتیک باشد. ترکیب بندی بر این اساس بسیار متفاوت خواهد بود. به دنبال سوژه هایی بگردید که از کنار یا پشت روشن شده باشند، که جلوه خیره کننده ای به کل تصویر می دهند.

از مثال های بالا، در تصویر اول از چاتاکپور، نور از کنار درختان در جنگل می تابد، و در تصویر دوم از شهر من، درست از پشت ابرها می تابد، و یک صحنه دراماتیک ایجاد می کند. می توانید ببینید که وقتی نور از بهترین جهات ممکن بر سوژه ها می تابد، تصویر کلی چقدر جذاب می شود.

کنتراست را در کادر بررسی کنید

مطمئن شوید که گشتن به دنبال کنتراست در کادر را به یک عادت تبدیل کنید، زیرا ساعت طلایی به طور خودکار آن را برای شما فراهم می کند، فقط کافی است آن را پیدا کنید. هایلایت ها (قسمت های روشن) بسیار روشن و سایه ها به همان اندازه تاریک خواهند بود، بنابراین طبق تعریف، شما کنتراست دارید. از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

در دو تصویر بالا، عکس اول در ریشیاپ، بنگال شمالی، و دومی در سیمانا، مرز نپال گرفته شده است. می توانید کنتراست (تضاد بین روشنایی ها و تاریکی ها در تصویر) بین پیش زمینه و پس زمینه را پیدا کنید. در تصویر اول، مرد روی صخره مجاور ایستاده و ابرها با اشعه های خورشید تضاد ایجاد می کنند، در تصویر دوم، لایه های کوه ها هستند که در ایجاد کنتراست بسیار زیاد در کادر، ابرها را پشتیبانی کرده اند.

از فیلترها استفاده کنید و خلاقیت به خرج دهید

از فیلترهای ND استفاده کنید و تصاویر خیره کننده ای با نوردهی طولانی و/یا سرعت شاتر آهسته ایجاد کنید که حس کاملا متفاوتی در تصاویر خواهد داشت. این تکنیک قطعا در تصاویری که در آنها حرکت وجود دارد خوب عمل خواهد کرد، بنابراین آن را روی مناظر آبی خود – دریاها، اقیانوس ها، آبشارها، و امثال آنها – امتحان کنید.

در این تصاویر، اولی عکس طلوع آفتاب در گپالپور است، در حالی که دومی عکس غروب آفتاب در کانیاکوماری است. در هر دو تصویر، می توانید ببینید که چطور حرکت آب به شیوه ای بسیار خلاقانه ثبت شده است، و در نتیجه آنها را متفاوت کرده است.

تصاویر سیلوئت را امتحان کنید

از آنجا که در حال حاضر می دانیم ساعت طلایی کنتراست زیادی دارد و تصاویر از پشت نورپردازی شده خوبی ایجاد می کند، ترکیب آنها ساختارهای سیلوئت درخشانی برای کار به شما می دهد. سوژه مناسب را انتخاب کنید و با قرار دادن درست آن در کادر یک تصویر سیلوئت از آن ایجاد کنید. آنها را یا در پیش زمینه قرار دهید (کاری که من اغلب انجام می دهم) یا در زمینه میانی، در مورد تصاویر سیلوئت خلاقیت به خرج دهید.

در مثال اول از چیتره، من برای به دست آوردن یک تصویر تمیز، ردیف درختان صنوبر روی کوه را به صورت یک سیلوئت ساده ثبت کردم. در مثال دوم از ریشیاپ، درخت در پیش زمینه سیلوئت است و برای سوژه اصلی تعادل ایجاد می کند که تپه کناری است که اشعه های خورشید بر آن می تابد.

با هردو لنز واید و تله کار کنید

از هر دو لنز واید و تله برای ایجاد کادرهای دراماتیک تر در طول ساعت طلایی استفاده کنید. اگر تصویری را پیدا کردید که در آن المان های جالب زیادی در پیش زمینه وجود داشت، در حالی که پس زمینه بیشتر از یک سوژه واحد تشکیل شده بود، از یک لنز اولترا واید یا واید استفاده کنید، مانند عکس اول از کانیاکوماری. در عکس دوم از ریشیاپ، کوه بسیار دور بود و من از لنز تله ام برای گرفتن عکس استفاده کردم.

نتیجه گیری

عکاسی در ساعات طلایی مورد توجه بسیاری از عکاسان قرار گرفته است.این زمان از روز، به علاوه ساعت آبی، شرایط نوری خیره کننده ای برای هر عکاس منظره فراهم می کند.

امیدواریم که این مقاله با برخی ایده های اساسی برای بهبود عکاسی در ساعت طلایی به شما کمک کرده باشد.

 

از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

معاونت فرهنگی ،اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند: کارگاه آموزش مقدماتی...
معاونت فرهنگی،اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند: دوره آموزشی ساخت فیلم...
معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند. کارگاه آموزش عکاسی...
مسعود سلامی از مدیران فیلم‌برداری صاحب‌نام سینمای ایران، مدیریت فیلم‌برداری بیش از صد فیلم کوتاه را در کنار فیلم‌برداری آثار...
  پس از فیلم «از نفس افتاده»، موج جدیدی که سینمای جهان از برزیل تا چکسلواکی و ژاپن را فرا...
مجید گرجیان از مدیران فیلم‌برداری شناخته شده سینمای ایران است که مدیریت فیلمبرداری بیش از ۵۰ فیلم کوتاه را به...
معاونت فرهنگی ،اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند: کارگاه آموزش مقدماتی...
معاونت فرهنگی،اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند: دوره آموزشی ساخت فیلم...
معاونت فرهنگی ، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند: مسابقه عکاسی...
معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد ارس با همکاری انجمن فیلم و عکس ارس برگزار میکند. کارگاه آموزش عکاسی...
انجمن فیلم و عکس ارس برگزار مینماید: تور عکاسی از مناظر جنگلی روستای اولی   زمان : جمعه 27 آبان...
مسعود سلامی از مدیران فیلم‌برداری صاحب‌نام سینمای ایران، مدیریت فیلم‌برداری بیش از صد فیلم کوتاه را در کنار فیلم‌برداری آثار...
0 0 رای ها
امتیاز دهید!
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای عضویت در انجمن فیلم و عکس ارس اینجا کلیک کنید.